Autopilot for the DJI drones and Apple Devices.

September 10, 2012
5,270 Views

Autopilot was het eerste programma dat ik kocht voor de DJI PH4. Het koste geloof ik zo’n 30,- euro in de App Store. Ik was meteen verkocht, toen ik de website van de maker bekeek. Er staan hele mooie voorbeeld filmpjes op zijn site, waarbij je een goede indruk krijgt wat er allemaal mogelijk is met deze software. En met deze software ben je uitstekend in staat om waypoint missie te plannen en te vliegen.

Alleen toen ik de app geïnstalleerd had, bleek wel dat deze app eigenlijk niet geschikt is voor de amateur die ff snel wil vliegen. Als je de Autopilot de eerste keer opstart zie je zoveel informatie en opties op het scherm, wat in het begin best wel intimiderend is.  Je moet dan ook behoorlijk wat oefenen met de diverse instellingen, voordat je snel aan de slag kunt met deze app.

De maker beseft dit ook, en heeft daarom een website met veel uitleg hoe de diverse opties werken (flightschool website. Maar zelf dan, nog ben je wel ff bezig, voordat je de interface en de diverse vluchtmodes begrijpt.

Wel heeft het een stijle ‘learning curve’, de beste App om zeer mooie beelden te maken. Je kunt goed zien dat de maker het filmen belangrijk vind, en echt het uiterste perst uit je drone. Zo kun je de drone zodanig programmeren, dat hij niet alleen een orbit maakt, maar dat hij dit als een kurkentrekker doet. Dus de orbit word als een soort spiraal uitgevoerd. Hiermee is het volgens mij de enige in zijn soort die dit soort combinaties mogelijk maakt.

Autopilot was het eerste programma dat ik kocht voor de DJI PH4. Het koste geloof ik zo’n 30,- euro in de App Store. Ik was meteen verkocht, toen ik de website van de maker bekeek. Er staan hele mooie voorbeeld filmpjes op zijn site, waarbij je een goede indruk krijgt wat er allemaal mogelijk is met deze software. En met deze software ben je uitstekend in staat om waypoint missie te plannen en te vliegen. Alleen toen ik de app geïnstalleerd had, bleek wel dat deze app eigenlijk niet geschikt is voor de amateur die ff snel wil vliegen. Als je de Autopilot de eerste keer opstart zie je zoveel informatie en opties op het scherm, wat in het begin best wel intimiderend is.  Je moet dan ook behoorlijk wat oefenen met de diverse instellingen, voordat je snel aan de slag kunt met deze app. De maker beseft dit ook, en heeft daarom een website met veel uitleg hoe de diverse opties werken (flightschool website. Maar zelf dan, nog ben je wel ff bezig, voordat je de interface en de diverse vluchtmodes begrijpt. Wel heeft het een stijle 'learning curve', de beste App om zeer mooie beelden te maken. Je kunt goed zien dat de maker het filmen belangrijk vind, en echt het uiterste perst uit je drone. Zo kun je de drone zodanig programmeren, dat hij niet alleen een orbit maakt, maar dat hij dit als een kurkentrekker doet. Dus de orbit word als een soort spiraal uitgevoerd. Hiermee is het volgens mij de enige in zijn soort die dit soort combinaties mogelijk maakt. [taq_review] Ook de active track zoals die door DJI is word gebruikt, is ff flink aangepast door de maker. De app kan gebruik maken van de remote als tracking device, of een ander IOS devices. Hierdoor is het mogelijk om de barometer van Track - device te gebruiken om eventuele hoogtes te kunnen compenseren. Hierdoor kun je zeer goede beelden verkrijgen als je een heuvel op of loopt, of eens stijle trap. Ook het rijden met diverse hoogte verschillen is hierdoor zeer goed te doen, zonder dat je drone zich in de grond boort. Uiteraard werken de sensoren van de drone tijdens het vliegen met Autopilot ook, net zoals in de DJI APP.   https://youtu.be/l5UnFe18GPY Het programma heeft tevens een ingebouwde screen recorder (met audio) zodat je eventueel ook beelden van het vliegen met de app kunt terugkijken. Dit is voor de Apple devices zeer handig, omdat deze geen andere externe screen recorder tegelijkertijd toestaat. Pro’s Een van de beste engine’s op de markt. Zeer mooie en vloeiende beelden mogelijk. Veel verschillende patronen mogelijk om te vliegen. Camera en/of Drone kunnen compleet autonoom worden bedient. Ook mogelijk dat de Autopilot of de drone bedient, waarbij je zelf handmatig de camera bedient, of vice-versa.! Snel antwoord van de maker zelf, als je een vraag stelt. Online Flight School is zonder verdere kosten te volgen. (Flightschool) Hele goede tracking mogelijkheid door gebruik te maken van remote als…

8.2

Best!

Autopilot Conclusie

Deze conclusie is zuiver gebasseerd op mijn eigen persoonlijke ervaringen. Al met al is dit mijns inziens op dit moment het beste programma wanneer je beschikt over een relatief krachtige iOS device, zoals en ipad. Dan is het programma super nadat je de learning curve voorbij bent.

Gebruiksvriendelijkheid

4.7

Autonomisch Vliegen

8.1

Vloeiende film bewegingen

9.4

Mogelijkheden

9.5

Stabiliteit van de app

9.1

Interface

8.4

User Rating : 3.78 ( 115 votes)
8

Ook de active track zoals die door DJI is word gebruikt, is ff flink aangepast door de maker. De app kan gebruik maken van de remote als tracking device, of een ander IOS devices. Hierdoor is het mogelijk om de barometer van Track – device te gebruiken om eventuele hoogtes te kunnen compenseren. Hierdoor kun je zeer goede beelden verkrijgen als je een heuvel op of loopt, of eens stijle trap. Ook het rijden met diverse hoogte verschillen is hierdoor zeer goed te doen, zonder dat je drone zich in de grond boort. Uiteraard werken de sensoren van de drone tijdens het vliegen met Autopilot ook, net zoals in de DJI APP.

 

Het programma heeft tevens een ingebouwde screen recorder (met audio) zodat je eventueel ook beelden van het vliegen met de app kunt terugkijken. Dit is voor de Apple devices zeer handig, omdat deze geen andere externe screen recorder tegelijkertijd toestaat.

Pro’s

 • Een van de beste engine’s op de markt.
 • Zeer mooie en vloeiende beelden mogelijk.
 • Veel verschillende patronen mogelijk om te vliegen.
 • Camera en/of Drone kunnen compleet autonoom worden bedient.
 • Ook mogelijk dat de Autopilot of de drone bedient, waarbij je zelf handmatig de camera bedient, of vice-versa.!
 • Snel antwoord van de maker zelf, als je een vraag stelt.
 • Online Flight School is zonder verdere kosten te volgen. (Flightschool)
 • Hele goede tracking mogelijkheid door gebruik te maken van remote als tracking of een ander iOS device.
 • Mogelijkheid tot tracking met hoogte compensatie indien het iOS tracking device een ingebouwde barometer heeft.
 • Ongekende hoeveel telemetrie data is zichtbaar op het scherm tijdens het vliegen.
 • Ondersteund het maken van 360 graden panorama’s.
 • Apple Watch ondersteuning.
 • Follow on follow mogelijkheid.
 • Gebruikt vector berekeningen om zeer vloeiende bewegingen te maken voor het optimaliseren van film bewegingen.

Con’s

 • Duurt ff voordat je interface en de diverse opties onder de knie hebt.
 • Niet rte doen op een klein scherm, iPad is aan te raden als je nog wat aan je vlucht wilt veranderen in het veld.
 • Redelijk recente model iOS nodig ivm de rekenkracht die nodig is om de mooie vloeiende vliegbewegingen mogelijk te maken.
 • Alleen beschikbaar voor iOS devices. Android gebruikers kunnen deze App niet gebruiken.
 • Prijs

Al met al is dit mijns inziens op dit moment het beste programma wanneer je beschikt over een relatief krachtige iOS device, zoals en ipad. Dan is het programma naar een tijdje vertrouwd en super in het programma werkt.

Leave A Comment

nulled wordpress themes